Wilt u uw gelegenheid een warme sfeer geven met hoog kwalitatieve Spaanse gitaarmuziek of opvrolijken met flamencomuziek en dans?

U kunt een flamenco optreden boeken voor bijvoorbeeld uw bedrijfsfeest, bedrijfsuitje, verjaardag of een Spanje thema-feest, of een kort optreden als intermezzo tijdens een feest, vergadering, congres, lezing of vocaal concert.

U kunt daarbij kiezen uit verschillende formaties: alleen gitaar of in combinatie met dans en eventueel zang of een andere vorm.  Bekijk hieronder de verschillende opties en de bijbehorende videofragmenten. De muziek is in principe niet bedoeld als achtergrond.

Kosten:

Voor een indicatie van de kosten kunt u uitgaan van een begintarief van € 100,- per artiest. Extra kosten zijn afhankelijk van reiskosten en duur optreden.

Flamenco optreden boeken
Optreden boeken Alleen gitaar

Alleen gitaar

Het repertoire voor flamencogitaar bestaat uit vormen met verschillende sfeer en karakter. Er zijn de meer lyrische en "ritmisch vrije" stijlen zoals Granaínas, Rondeñas, Mineras etc. Binnen de ritmische stijlen zijn er de serieuzere vormen met tragere en soms elastische ritmes zoals Soleares, Seguiriyas en Tientos. Er zijn de lichtere vormen zoals Sevillanas, Farruca of Fandangos de Huelva. Verder zijn er vormen met Zuid-Amerikaanse oorsprong of inspiratie zoals Guajiras en Colombianas. En natuulijk de typische 12-tellige ritmische vormen Alegrías en Solea por bulerías en tot slot de ritmisch opzwepende stijlen "por fiesta" zoals Tangos, Rumba en Bulerías .

Videofragementen

Hieronder een afspeellijst met 2 video's mijn solo gitaarspel:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Yup0kjIRP2A&list=PLDaEO00g8SQ8Mni8PlVOCPoWm9J1nFXQE&index=1
Optreden boeken met dans en zang

Met dans en/of zang

Flamencozang (cante)

Flamencozang is eigenlijk het meeste essentiële deel van flamenco. Het is de kern van deze kunstvorm en daardoor vaak moeilijk te begrijpen door de niet-kenner. Het repertoire van de flamencozang bestaat uit een groot aantal vaste melodieën die elk onder te verdelen is binnen een hoofdvorm en een stijl daaronder. Iedere zanger zal een stijl ook nog eens op zijn eigen manier interpreteren. Flamencologie is een studie waar men onder andere dit kan bestuderen.

Flamencodans (baile)

Flamencodans drukt de emotie en de sfeer uit van de vorm waarin er gedanst wordt. Anders dan bij de meeste andere dansstijlen is het in de flamenco niet de danser die de muziek volgt. De danser is degene die het ritme aangeeft en de muzikanten begeleiden en ondersteunen de dans.

Het begeleiden van dansers en zangers is essentieel voor de flamencogitarist. Ik werk met verschillende dansers en zangers en bovendien nodig ik nu en dan zangers uit Spanje naar Nederland voor concerten en workshops. Daarnaast begeleid ik danslessen bij verschillende dansscholen waaronder Casa Flamenca Heleen in De Bilt.

Videofragmenten

Hieronder een afspeellijst met 2 video's van optredens met dans en zang:

https://www.youtube.com/watch?v=T9sF0SwN1F0&list=PLDaEO00g8SQ8MqPl7VfugCsfhgK_VP3qW
Optreden boeken duo Siroco

Duo Siroco

Samen met de fluitiste Irene Gabarrón vormen we de flamenco duo Siroco. We spelen een gevarieerd repertoire  van flamencomuziek. Ons repertoire bestaat uit klassieke en moderne flamencowerken met eigen arrangementen naast eigen composities.

https://youtube.com/watch?v=h5D8-pz2KJY