1 oktober 2016

Flamencogroep

Een flamencogroep bestaat uit de drie belangrijkste elementen in flamenco: zang, dans en gitaar met eventueel palmas en cajón.

Flamencodans

Flamencodans drukt de emotie en de sfeer uit van de vorm waarin er gedanst wordt. Anders dan bij de meeste andere dansstijlen is het in de flamenco niet de danser die de muziek volgt. De danser is degene die het ritme aangeeft en de muzikanten begeleiden en ondersteunen de dans.

Het begeleiden van dansers en zangers is essentieel voor de flamencogitarist. Ik werk met verschillende dansers en zangers  en bovendien nodig ik nu en dan zangers uit Spanje naar Nederland voor concerten en workshops. Daarnaast begeleid ik danslessen bij verschillende dansscholen waaronder Casa Flamenca Heleen in De Bilt.

Flamencozang

Flamencozang is eigenlijk het meeste essentiële deel van flamenco. Het is de kern van deze kunstvorm en daardoor vaak moeilijk te begrijpen door de niet-kenner. Het repertoire van de flamencozang bestaat uit een groot aantal vaste melodieën die elk onder te verdelen is binnen een hoofdvorm en een stijl daaronder. Iedere zanger zal een stijl ook nog eens op zijn eigen manier interpreteren. Flamencologie is een studie waar men onder andere dit kan bestuderen.

Hieronder een fragment van een optreden met de de flamencodanseres La Pastora en flamencozanger Esteban Murillo:

Bevrijdingsdans 5 Mei (2017)

Hier nog een fantastisch optreden, nu van Pastora Flamenco, Esteban Murillo, Kambiz Afshari, op 5 mei 2017 tijdens Bevrijdingsdans op het Museumplein!Like Page https://www.facebook.com/Bevrijdingsdans-5-mei-985876678135560/?ref=bookmarkswebsite https://bevrijdingsdans5mei.nl

Geplaatst door Bevrijdingsdans Festival op woensdag 10 mei 2017


Geïnteresseerd in een live optreden voor uw gelegenheid met dans of zang?

Stuur dan een bericht met uw wensen en vraag naar de mogelijkheden. Een optreden met 2 artiesten is al mogelijk vanaf €200,-

OPTREDEN AANVRAGEN


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *