Flamencogitarist Rotterdam Kambiz Afshari

Even voorstellen

Mijn naam is Kambiz Afshari. Ik ben flamencogitarist woonachtig in de omgeving van Rotterdam.

Ik heb flamencogitaar gestudeerd aan Codarts (Rotterdams Conservatorium). Hiervoor heb ik een bachelor en een master gehaald.

Als gitarist treed ik op in verschillende ensembles, geef ik solo-optredens en begeleid ik flamenco danslessen.

Als gitaardocent geef ik gitaarlessen in Krimpen aan den IJssel.

 
 
Paco Peña & Kambiz Afshari 22 June 2005

Met Paco Peña na het afstuderen in 2005

Mijn studies

Tijdens mijn middelbare school deed ik de vooropleiding conservatorium voor klassieke gitaar. Ik besloot vervolgens een andere studie te doen namelijk Elektrotechniek op TU Delft.

Tijdens die studie kwam ik in aanraking met flamenco en ging ik me steeds serieuzer daarop richten. Ik maakte mijn studie af op TU Delft maar begon ook tegelijk met de studie flamencogitaar op het Rotterdams Conservatorium (Codarts) onder leiding van  de meestergitarist Paco Peña. Ik behaalde mijn bachelor (2005) en master (2008) in flamencogitaar.

Daarnaast maakte ik meerdere studiereizen naar Andalusië om me verder te verdiepen in de flamencokunst. Ik studeerde één jaar op het Fundación Cristina Heeren in Sevilla waar ik o.a. veel leerde over dans- en zangbegeleiding. Verder maakte ik meerdere reizen naar Jerez de la Frontera om er lessen te nemen en de kenmerkende flamencostijl ervan eigen te maken.

Anotnio Canales & Kambiz Afshari

Optreden met de grote Antonio Canales:

Mijn activiteiten als flamencogitarist

Als flamencogitarist ben ik actief zowel als solist als begeleider van dans en zang en heb ik meerdere projecten uitgevoerd met muzikanten uit andere disciplines.

Ik heb me verder bezig gehouden met componeren en arrangeren voor strijkersensembles en koor binnen de context van flamencomuziek. Verder heb ik veel transcripties gemaakt van flamencogitaar en van flamencozang.

Ik heb me ook verdiept in de theoretische achtergronden van flamenco en geef daarover lezingen.  Jaarlijks geef ik als gastdocent het college "introductie flamenco" aan alle eerstejaars studenten van Codarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *