Flamenco gitaarles

Ben je geboeid door de ritmes en de klanken van de flamencogitaar?

Wil je flamencogitaar leren spelen en kom je er in je eentje niet helemaal uit met de telling of de juiste techniek?

Eén op één flamenco gitaarles krijgen bij een goede docent is essentieel voor het aanleren van de basis van de flamencogitaar. De flamenco gitaarlessen bij mij zijn dan ook gericht om je stap voor stap de juiste technieken aan te leren waarmee je een goede "flamenco sound" kan produceren. Daarnaast help ik je bij het ontwikkelen van je ritmegevoel wat ook essentieel is voor flamenco. Dit ontwikkel je het beste door veel herhaling en één op één samenspel met je docent. Dit is de lesmethode van Paco Peña die ook op de Flamenco afdeling van de Codarts (Rotterdams Conservatorium) wordt toegepast waar ik les van de gitaarmeester heb gehad.

Lesopbouw

De bovenstaande vaardigheden ontwikkel je terwijl je een repertoire opbouwt in de verschillende flamencovormen. Bij de flamenco gitaarles beginnen we dan met de langzame vorm "Soleares" waarbij veel focus op de techniek ligt. Na ongeveer 10 lessen kan je beginnen met de snellere vorm "Bulerías" waarbij het accent meer op het ritme komt te liggen. Je verdiept je dan achtereenvolgens steeds verder in het compás (ritmestructuur) en de  karakter van een volgende vorm die je iedere keer opnieuw gaat eigen maken.

Je maakt aan het einde van de les een video-opname van de lesstof. Daarnaast zet ik ook veel lesmateriaal (op noten en tab met audio) op de website. Hier kan je de pagina inzien van het lesmateriaal van Soleares.

Hoewel de flamenco een grote wereld is waar je een heel leven aan kan wijden is het om te beginnen geen probleem als je een beginner bent op de gitaar. Het is voldoende als je een aantal simpele akkoorden kan pakken.

Bekijk hieronder een afspeellijst met 8 video's met mij op de gitaar:

https://www.youtube.com/watch?v=Yup0kjIRP2A&list=PLDaEO00g8SQ8ahkpXcUB-ZR4fFtYy2F6k

Wie ben ik?

Ik ben Kambiz Afshari en ik heb een master voor flamencogitaar van het Rotterdams Conservatorium waar ik van gitaaricoon Paco Peña les heb gehad. Ik geef les volgens zijn stap-voor-stap methode met veel aandacht voor techniek en goede klank naast een gewichtig ritme. Meer informatie over mij vind je hier.

Waar?

De lessen vinden plaats bij mij thuis in Krimpen aan den IJssel.

Tarieven

Een privéles van 1 uur kost € 30,-. Verder is er geen verplichting tot een vaste inschrijving. In de praktijk maak je het beste vorderingen als je 1 keer in de twee weken les neemt. Bij "Arte Flamenco" krijgt je hoog kwalitatieve lessen voor een aantrekkelijk tarief. Dat komt doordat ik geen aparte kosten heb voor een locatie en er geen kosten zijn voor tussenpersonen zoals bij muziekscholen.

Beoordelingen

Uw beoordeling indienen
1
2
3
4
5

Indienen

     

Annuleren

Laat ook een beoordeling achter

Gemiddelde waardering:  

 1 beoordelingen

by Susan Bauer on Flamenco gitaarles

After seeing Kambiz perform in a concert once, it never crossed my mind that he might also give guitar lessons, especially not to beginners. Luckily he does! Kambiz teaches methodically and with great expertise. He has improved my guitar playing (beginner in flamenco and guitar in general) on every level, in fact I can not imagine a more proficient teacher.