7 juli 2019: DE VOLKSKEUKEN VAN/VOOR AMIR AFRASSIABI met Bridge Ensemble duo

De Rotterdamse dichter Amir Afrassiabi is in 1934 geboren in Esfahan, Iran. Hij studeerde architectuur aan de Rijksuniversiteit in Teheran en later aan de Architectural Association School of Architecture in Londen. Hij had daar een eigen architectenbureau. Al in de jaren ’50 verschijnen ook verhalen en essays van Afrassiabi in literaire tijdschriften in Iran. In 1986 vlucht hij naar Nederland.

Amir gaat hier ook aan het werk als stedenbouwkundig ontwerper en wordt gastdocent aan de TU in Delft. Hij publiceert ondertussen poëzie in Perzisch-talige literaire tijdschriften over de hele wereld. Pas in 2003 wordt zijn werk voor het eerst sinds zijn vlucht, ook in Iran gepubliceerd. In 2005 verschijnt zijn eerste Nederlandse bundel, Ballingschaap. Zijn Nederlandse werk is dan al wel gepubliceerd in bloemlezingen en literaire tijdschriften. Afrassiabi publiceert in de tussentijd ook nog steeds in het Perzisch. Hij was redacteur poëzie bij literaire tijdschriften in Zweden en Duitsland en is voorzitter van de Iraanse Sociaal- Culturele Vereniging en de Iraanse Stichting voor Cultuur en Kennis.

In het jaar van zijn 85ste verjaardag verschijnen in Iran drie nieuwe publicaties van zijn hand: een selectie van zijn gedichten, en twee boeken met zijn vertalingen – uit het Nederlands naar het Perzisch – van gedichten van Eva Gerlach en de andere van gedichten van Gerrit Kouwenaar.

Rotterdam viert graag ter gelegenheid van zijn 85ste verjaardag het werk en leven van deze bijzondere Rotterdamse dichter met een programma vol poëzie, muziek,verhalen en eten.

Amir Afrassiabi is in de hoofdrol in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère met diverse optredens, verhalen en een feestelijke Iraanse maaltijd. Vier het mee! Deelnemende artiesten/dichters/muzikanten zijn onder meer:
Marco Nijmeijer, Shakila Azizzada, Juan Heinsohn Huala, Jana Beranová, Hester Knibbe, Ilona Verdurmen, Mahfam Qaemmaqamy, flamencogitarist Kambiz Afshari & tar/setar speler Arash Aria (Bridge Ensemble Duo).

Bridge Ensemble Duo

Kambiz Afshari (flamencogitaar)
Arash Aria (Tar)

Zondag 7 juli 2019 -  16:00-20:00

Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam

Verhalenhuis Belvédère

Entree: gratis, maaltijd € 10,00 p.p. inclusief welkomstdrankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top