BEZETTINGEN & KOSTEN

Alleen Gitaar
Met Flamencodans
Duo Flamenco Light
Duo Siroco
Opties voor de bezetting:

Afhankelijk van de sfeer of het doel van uw gelegenheid en het budget kan er gekozen worden uit onderstaande bezettingen. De muziek is in principe niet bedoeld als achtergrond.

Kosten:

Voor een indicatie van de kosten kunt u uitgaan van een begintarief van € 125,- per artiest. Extra kosten zijn afhankelijk van reiskosten en duur optreden.

ALLEEN GITAAR

Gitarist inhuren

U kunt flamencogitarist Kambiz inhuren voor live muziek tijdens uw gelegenheid: bijvoorbeeld een feest met Spanje als thema of live muziek bij een verjaardag. Flamenco gitaarmuziek is serieuze en virtuoze muziek en komt het beste tot uiting bij enige interactie en aandacht. Het is daarom minder geschikt als u op zoek bent naar puur achtergrondmuziek.
Naast live gitaarspel kan ook eventueel een interactief deel met de gasten plaatsvinden met palmas (ritmisch klappen). Klappen in groepsverband is een inspirerende en enerverende activiteit en laagdrempelig.

Flamenco gitaarmuziek

Het repertoire voor flamencogitaar bestaat uit vormen met verschillende sfeer en karakter. Er zijn de meer lyrische en "ritmisch vrije" stijlen zoals Granaínas, Rondeñas, Mineras etc. Binnen de ritmische stijlen zijn er de serieuzere vormen met tragere en soms elastische ritmes zoals Soleares, Seguiriyas en Tientos. Er zijn de lichtere vormen zoals Sevillanas, Farruca of Fandangos de Huelva. Verder zijn er vormen met Zuid-Amerikaanse oorsprong of inspiratie zoals Guajiras en Colombianas. En natuurlijk de typische 12-tellige ritmische vormen Alegrías en Solea por bulerías en tot slot de ritmisch opzwepende stijlen "por fiesta" zoals Tangos, Rumba en Bulerías .

Videofragementen

Hieronder een afspeellijst met 2 video's mijn solo gitaarspel:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Yup0kjIRP2A&list=PLDaEO00g8SQ8Mni8PlVOCPoWm9J1nFXQE&index=1

MET FLAMENCODANS

Flamencodanseres inhuren

U kunt flamencogitarist Kambiz ook samen met een flamencodanseres inhuren voor uw gelegenheid. Lyrische solostukken zullen dan afgewisseld worden met opzwepende flamencoritmes in de dans. Er kan ook een interactief deel plaats vinden met palmas (ritmisch klappen) en indien gewenst een korte workshop flamencodansen.

Flamencodans (baile)

Flamencodans drukt de emotie en de sfeer uit van de vorm waarin er gedanst wordt. Anders dan bij de meeste andere dansstijlen is het in de flamenco niet de danser die de muziek volgt. De danser is degene die het ritme aangeeft en de muzikanten begeleiden en ondersteunen de dans.

Het begeleiden van dansers en zangers is essentieel voor de flamencogitarist. Ik werk met verschillende dansers en zangers en bovendien nodig ik nu en dan zangers uit Spanje naar Nederland voor concerten en workshops. Daarnaast begeleid ik danslessen bij verschillende dansscholen waaronder Casa Flamenca Heleen in De Bilt.

Flamencozang (cante)

Flamencozang is eigenlijk het meeste essentiële deel van flamenco. Het is de kern van deze kunstvorm en daardoor vaak moeilijk te begrijpen door de niet-kenner. Het repertoire van de flamencozang bestaat uit een groot aantal vaste melodieën die elk onder te verdelen is binnen een hoofdvorm en een stijl daaronder. Iedere zanger zal een stijl ook nog eens op zijn eigen manier interpreteren. Flamencologie is een studie waar men onder andere dit kan bestuderen.

Videofragmenten

Hieronder een afspeellijst met 2 video's van optredens met dans en zang:

https://www.youtube.com/watch?v=T9sF0SwN1F0&list=PLDaEO00g8SQ8MqPl7VfugCsfhgK_VP3qW

DUO FLAMENCO LIGHT

Samen met gitarist en zanger Abdel spelen we een lichter flamenco repertoire met ook covers van Gypsy Kings en meer bekende Spaanse nummers. Deze duo kan ook aangevuld worden met een flamencodanseres.

https://www.youtube.com/watch?v=3dJRDYvMvWc

DUO SIROCO

Optreden boeken duo Siroco

Samen met de fluitiste Irene Gabarrón vormen we de flamenco duo Siroco. We spelen een gevarieerd repertoire  van flamencomuziek. Ons repertoire bestaat uit klassieke en moderne flamencowerken met eigen arrangementen naast eigen composities.

https://youtube.com/watch?v=h5D8-pz2KJY

BEOORDELINGEN

Uw beoordeling indienen
1
2
3
4
5
Indienen
     
Annuleren

Laat ook een beoordeling achter

Optreden
Gemiddelde waardering:  
 4 beoordelingen
by Samuels on Optreden
Diner thuis voor 20 personen in een tent in de tuin een uur muziek tijdens eten

Super. Fantastische gitarist. Aardige man en een goed optreden. Erg sympathiek naar publiek toe en betrekt luisteraars bij zijn muziek. Mooi muziekstukken. Echt een aanrader voor een feest thuis in Spaanse sfeer, maar ook gewoon als je een goede gitarist nodig hebt om jou feest, diner of ander event op te luisteren.

by Renate de Jonge on Optreden
Solo optreden op verjaardag

Kambiz speelt prachtig gitaar, is initiatiefrijk en ook nog eens gewoon hartstikke aardig. Aanrader!

by E. Vermeijden on Optreden
Workshop Flamenco tijdens straatdiner

Wat een fantastische Flamenco-workshop heeft Kambiz gegeven samen met Pastora, de danseres, tijdens het straatdiner. Iedereen, jong en oud, deed enthousiast mee! Heel goed en heel professioneel!

We hebben het met plezier gedaan!

Pastora y Kambiz

by Sanne on Optreden
Fantastisch flamenco optreden

Bedankt voor jullie fantastische flamenco muziek en dans in onze tuin gisteravond!

Het was leuk bij jullie op te treden!

Foto's


Interesse in een optreden voor uw gelegenheid in Spaanse sferen door één van de bovenstaande combinaties?

Stuur een bericht en geef uw wensen aan. Een privé optreden is mogelijk vanaf € 125,-
Boek Kambiz Afshari