28 juli – 11 augustus 2018: Zomerworkshops in Frankrijk

Week 1 (beginners): 28 juli 2018 tot 4 augustus 2018
Week 2 (midden-niveau): 4 augustus 2018 tot 11 augustus 2018

Locatie: Camping Les Sorias, Fossemagne (Dordogne-Frankrijk)

Prijs: € 375,- inclusief verblijf (zie verder voor details)

Wil jij deze zomer heerlijk genieten in de Franse Dordogne en ook dagelijks je ontwikkelen in flamenco? Dat kan!

Flamencogitarist Kambiz Afshari en flamencodanseres Pastora zijn gerenommeerde artiesten die geregeld samenwerken. Zij hebben beide jarenlange ervaring als docent. Onder hun bezielende leiding groeit je kennis van flamencomuziek en compas en ben je dagelijks bezig met gitaar of dans en de samenwerking daartussen.

Een ontspannen leervakantie met zowel uitwisseling als langdurige vrije momenten en af en toe een gezellig flamencofeestje. De camping is een heerlijke plek om te vertoeven voor jong en oud en overdag kan je gebruik maken van het zwembad.

Algemene informatie

Wat doen we?
Het verblijf
Niveaus en data
De kosten

Gedurende de week werken we elke ochtend met een groep gitaristen en een groep dansers. De middagen zijn vrij. In de avond komen we bij elkaar om nog wat uit te voeren van wat we geleerd hebben, naar muziek te luisteren etc. Alles vindt plaats in een camping gelegen in een mooie en rustige omgeving in Zuid-Frankrijk. Zo kan het plezier in het samen beleven van flamenco gecombineerd worden met een vakantie in de natuur.

In het gezamenlijke deel werken beide docenten samen met de gitaristen én de dansers. Naast samenspel wordt er dan ook aandacht besteed aan palmas (klappen). Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan dit onderdeel met palmas.

Alles vindt plaats in een boerderijcamping en het is voornamelijk bedoeld voor kampeerders. Er zijn ongeveer 15 staanplaatsen. Er zijn nog een beperkt aantal kamers in het appartement voor wie niet kan/wil kamperen.

Week 1 (beginners):  zaterdag 28 juli (aankomst) tot zaterdag 4 augustus (vertrek) - 6 dagen les

Week 2 (midden-niveau): zaterdag 4 augustus (aankomst) tot zaterdag 11 augustus (vertrek) - 6 dagen les

De gehele week kost € 375,-. Hierin inbegrepen zijn de lessen, één staanplaats voor tent of caravan inclusief 2 personen (extra persoon € 2,50 per dag - kinderen tot 3 jaar gratis), electra, gebruik van het zwembad, 5 douchemuntjes per persoon, wifi en één maaltijd op de dag van aankomst.

Mocht je zelf je verblijf elders in de omgeving regelen dan kost de workshop € 275,- inclusief toegang tot de camping.

De locatie

De Docenten

Pastora
Kambiz Afshari

Flamencodanseres Pastora werd geschoold in Madrid op de academie Amor de Dios, in Sevilla op de academie van Matilde Coral en bij vele anderen. Zij woonde drie jaar in Algeciras, Spanje, waar zij lesgaf en optrad.

Pastora werkt samen met gerenommeerde muzikanten zoals Rosario Amador, Luis Amador, Antonio Carrasco, Esteban Murillo, Erminia Fernandez Cordoba, Juan Peñas, Rafael Domingo, Vicente Santiago, El Armenio. Door de Nederlandse Flamencobiënnale werd zij uitgenodigd deel te nemen aan de masterclass van de grote danser Farruquito.

Pastora gaf verschillende optredens met haar leermeester en topdanseres Noelia Sabarea. Zij maakte diverse theatervoorstellingen, o.a. samen met regisseuse Selma Susanna. Onlangs trad zij op het Museumplein in Amsterdam, Festival Bevrijdingsdans en in Parijs in het Palais de Congres.

Pastora is een bevoegd en geliefd docente, die op vele plekken lesgaf, o.a. meerdere jaren op de Academia de Baile Noelia Sabarea in Spanje, op de Frank Sanders Akademie en onlangs in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Flamencogitarist Rotterdam Kambiz AfshariKambiz Afshari heeft een bachelor en een master voor flamencogitaar behaald aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts) onder leiding van gitaaricoon Paco Peña.

Hij maakte ook meerdere studiereizen naar Andalusië om zich verder te verdiepen in de flamencokunst (o.a. één jaar op het Fundación Cristina Heeren in Sevilla).

Tijdens en na zijn studie verrichtte hij artistiek onderzoek naar enkele zangvormen in flamenco, componeerde en arrangeerde flamencomuziek voor strijkersensembles en voor koor en maakte vele transcripties van flamencomuziek. Ook  geeft hij lezingen en colleges over flamenco.

Als flamencogitarist is hij actief zowel als solist als begeleider van dans en zang en heeft hij meerdere projecten uitgevoerd met muzikanten uit andere principes.

Tenslotte is hij al 15 jaar actief als gitaardocent.

Vragen?

Hoe kan je er komen?

Met de auto is de afstand tot Rotterdam ongeveer 950 km. Vliegveld Bergerac ligt op 1 uur rijden van de camping en het is mogelijk om daar opgehaald te worden.

Kunnen partners/kinderen mee?

Ja, partners en kinderen kunnen mee als ze kamperen. De beperkte plekken in het appartement  zijn in de eerste instantie bedoeld voor de deelnemers van de workshops. De camping is verder ook geschikt voor kinderen.

Wat is er verder te doen?

In de camping zelf is er een zwembad en een tafeltennis. Verder zijn er wandelpaden vanuit de camping, is er een mooie omgeving met leuke dorpjes, kastelen en grotten om te bezoeken. Het gebied wordt ook bezocht door yoga liefhebbers en er is een boeddhistisch centrum.

Waar vinden de workshops plaats?

Er is een grote schuur die heel goed geschikt is voor de workshops. Deze ruimte kan ook als gemeenschappelijke ruimte gebruikt worden.

En het eten?

Wie wil kan elke dag meedoen met gezamenlijk eten (avondeten). Er is een hoofdappartement waar gekookt en gegeten kan worden. Er zijn verder 2 koelkasten beschikbaar. De dichtstbijzijnde supermarkt is op ongeveer 6 km. Verder kan er elke dag brood besteld worden voor de volgende ochtend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *