KAMBIZ AFSHARI

FLAMENCOGITARIST

MIJN STUDIES

Tijdens mijn middelbare school deed ik de vooropleiding conservatorium voor klassieke gitaar. Ik besloot vervolgens een andere studie te doen namelijk Elektrotechniek op TU Delft.Tijdens die studie kwam ik in aanraking met flamenco en ging ik me steeds serieuzer daarop richten. Ik maakte mijn studie af op TU Delft maar begon ook tegelijk met de studie flamencogitaar op het Rotterdams Conservatorium (Codarts) onder leiding van  de meestergitarist Paco Peña. Ik behaalde mijn bachelor (2005) en master (2008) in flamencogitaar.

Daarnaast maakte ik meerdere studiereizen naar Andalusië om me verder te verdiepen in de flamencokunst. Ik studeerde één jaar op het Fundación Cristina Heeren in Sevilla waar ik o.a. veel leerde over dans- en zangbegeleiding. Verder maakte ik meerdere reizen naar Jerez de la Frontera om er lessen te nemen en de kenmerkende flamencostijl ervan eigen te maken.

Paco Peña & Kambiz Afshari (2005)
Paco Peña & Kambiz Afshari (2005)

MIJN ACTIVITEITEN

Naast docentschap ben ik als flamencogitarist actief als solist en als begeleider van dans en zang. Verder heb ik meerdere projecten uitgevoerd met muzikanten uit andere disciplines. In 2015 heb ik samen met Arash Aria het Bridge Ensemble opgericht waarmee we crossover muziek maken tussen flamenco en Perzische muziek.

Ik heb me verder bezig gehouden met componeren en arrangeren voor strijkersensembles en koor binnen de context van flamencomuziek. Ook heb ik veel transcripties gemaakt van flamencogitaar en van flamencozang.

Ik heb me ook verdiept in de theoretische achtergronden van flamenco en geef lezingen daarover. Jaarlijks geef ik als gastdocent het college "Introductie Flamenco" aan alle tweedejaars studenten van Codarts. Hier vind je het lesmateriaal dat ik daarvoor geschreven heb.

Antonio Canales & Kambiz Afshari (2016)
Antonio Canales & Kambiz Afshari (2016)