FLAMENCO GITAARLES

Eén op één flamenco gitaarles krijgen bij een goede docent is essentieel voor het aanleren van de basis van de flamencogitaar. De flamenco gitaarlessen bij mij zijn dan ook gericht om je stap voor stap de juiste technieken aan te leren waarmee je een goede "flamenco sound" kan produceren. Daarnaast help ik je bij het ontwikkelen van je ritmegevoel wat ook essentieel is voor flamenco. Dit ontwikkel je het beste door veel herhaling en één op één samenspel met je docent. Dit is de lesmethode van Paco Peña die ook op de Flamenco afdeling van de Codarts (Rotterdams Conservatorium) wordt toegepast waar ik les van de gitaarmeester heb gehad.

Lesopbouw

De bovenstaande vaardigheden ontwikkel je terwijl je een repertoire opbouwt in de verschillende flamencovormen. Bij de flamenco gitaarles beginnen we dan met de langzame vorm "Soleares" waarbij veel focus op de techniek ligt. Na ongeveer 10 lessen kan je beginnen met de snellere vorm "Bulerías" waarbij het accent meer op het ritme komt te liggen. Je verdiept je dan achtereenvolgens steeds verder in het compás (ritmestructuur) en de  karakter van een volgende vorm die je iedere keer opnieuw gaat eigen maken.

Je maakt aan het einde van de les een video-opname van de lesstof. Daarnaast zet ik ook veel lesmateriaal (op noten en tab met audio) op de website. Hier kan je de pagina inzien van het lesmateriaal van Soleares.

Hoewel de flamenco een grote wereld is waar je een heel leven aan kan wijden is het om te beginnen geen probleem als je een beginner bent op de gitaar. Het is voldoende als je een aantal simpele akkoorden kan pakken.

GITAARLES VOOR BEGINNERS EN KINDEREN

Wil je eerst nog de basis leren en nog niet meteen met flamenco beginnen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie over algemene gitaarlessen en gitaarlessen voor kinderen.

Tarieven

Privéles van 1 uur: € 30,-
Proefles van 1 uur: € 20,-

Een privéles van 1 uur kost € 30,-. Verder is er geen verplichting tot een vaste inschrijving. In de praktijk maak je het beste vorderingen als je 1 keer in de twee weken les neemt. Bij "Arte Flamenco" krijgt je hoog kwalitatieve lessen voor een aantrekkelijk tarief. Dat komt doordat ik geen aparte kosten heb voor een locatie en er geen kosten zijn voor tussenpersonen zoals bij muziekscholen.

Tijden

10:00-15:00 alle dagen van de week (ook in het weekend).

Leslokatie

De lessen vinden plaats bij mij thuis in Krimpen aan den IJssel.

WIE BEN IK?

Flamencogitarist Kambiz Afshari

Ik ben Kambiz Afshari en ik heb een master voor flamencogitaar van het Rotterdams Conservatorium waar ik van gitaaricoon Paco Peña les heb gehad. Ik geef les volgens zijn stap-voor-stap methode met veel aandacht voor techniek en goede klank naast een gewichtig ritme. Meer informatie over mij vind je hier.

Bekijk hieronder een afspeellijst met 8 video's met mij op de gitaar:

https://www.youtube.com/watch?v=Yup0kjIRP2A&list=PLDaEO00g8SQ8ahkpXcUB-ZR4fFtYy2F6k

BEOORDELINGEN

Uw beoordeling indienen
1
2
3
4
5
Indienen
     
Annuleren

Laat ook een beoordeling achter

Flamenco gitaarles
Gemiddelde waardering:  
 4 beoordelingen
by Jorge Pardo on Flamenco gitaarles

Heel makkelijk manier om flamenco gitaar te kunnen spelen door de methode van Kambiz ( leraar ).
Stap voor stap kan je verschillende modaliteit van flamenco spelen en door de privé lessen kan je voel en zien, jou snel progressie, want in het begin lijkt alles heel moeilijk en bijna onmogelijk te kunnen spelen maar door zijn methode je bent in een paar maanden aan het spelen hele mooie flamenco liedjes.

by Ander van Poppel on Flamenco gitaarles

Met heel veel plezier, enthousiasme en geduld helpt Kambiz mij verder met het leren van flamenco. Kambiz helpt me heel methodisch meer en beter te spelen. Hij geeft me inzicht in de flamenco muziek door ook aandacht te geven aan structuren, basistechnieken en variaties. En naast de gitaar, geeft hij ook achtergrond en geschiedenis van de flamenco mee. Dat vind ik erg fijn en ik kijk elke keer weer uit naar de volgende les!

by Edjo Frank on Flamenco gitaarles
flamenco tot in de finesses

Kambiz is de perfecte leraar om de beginselen van de flamenco onder de knie te krijgen maar ook een enorme steun voor meer gevorderde gitaristen bij het verder verbeteren van techniek, beheersen van het compàs en het doorgronden van de fijne kneepjes om de typische flamenco kleur en passie te laten klinken. Samen werk je op een rustige, systematische en heel instructieve manier aan je ontwikkeling. Elke les is een plezier op zich!

by Susan Bauer on Flamenco gitaarles

After seeing Kambiz perform in a concert once, it never crossed my mind that he might also give guitar lessons, especially not to beginners. Luckily he does! Kambiz teaches methodically and with great expertise. He has improved my guitar playing (beginner in flamenco and guitar in general) on every level, in fact I can not imagine a more proficient teacher.