FLAMENCO GITAARLES

Hummelo | Rotterdam | Online


Ben je geboeid door de ritmes en klanken van de flamencogitaar? Wil je flamencogitaar leren spelen en kom je zonder begeleiding niet uit met het ritme of de juiste techniek?

Op deze pagina vind je informatie over flamenco gitaarles bij mij in Hummelo, Rotterdam of online. Heb je interesse? Vul dan het contactforumlier in om een proefles aan te vragen of als je nog vragen hebt.


Flamenco Gitaarles

Hummelo | Rotterdam | Online

Hummelo

Na 20 jaar flamenco gitaarles te hebben gegeven in de omgeving van Rotterdam, woon ik sinds 2021 in Hummelo en begeleid ik inmiddels een fijne groep leerlingen, geïnteresseerd in flamencogitaar uit deze mooie omgeving.

PLAATSEN TOT 30 MIN VAN HUMMELO
 • Doetinchem
 • Zutphen
 • Arnhem
 • Hengelo (GLD)
 • Zelhem
 • Eerbeek
 • Zevenaar
 • Duiven
 • Emmerik
PLAATSEN 30-45 MIN VAN HUMMELO
 • Apeldoorn
 • Deventer
 • Nijmegen
 • Ede
 • Veenendaal
 • Kleef

Rotterdam

Eens in de twee weken blijf ik flamenco gitaarles geven op een locatie in Rotterdam (wijk Zevenkamp) volgens dit rooster.

Online

Het is ook mogelijk (deels) online les te nemen. Dat kan met behulp van Skype of een ander programma. Twijfel je of online wel wat voor jou is? Lees hieronder over de voor- en nadelen.

Proefles aanvragen

Proefles van 45 minuten: € 20,-

Over Flamenco Gitaarles

Eén op één flamenco gitaarles krijgen bij een goede docent is essentieel voor het aanleren van de basis van de flamencogitaar. De flamenco gitaarlessen bij mij zijn dan ook gericht om je stap voor stap de juiste technieken aan te leren waarmee je een goede “flamenco sound” kan produceren. Daarnaast help ik je bij het ontwikkelen van je ritmegevoel wat ook essentieel is voor flamenco. Dit ontwikkel je het beste door veel herhaling en één op één samenspel met je docent. Dit is de lesmethode van Paco Peña die ook op de Flamenco afdeling van de Codarts (Rotterdams Conservatorium) wordt toegepast waar ik les van de gitaarmeester heb gehad.

Lesopbouw

De bovenstaande vaardigheden ontwikkel je terwijl je een repertoire opbouwt in de verschillende flamencovormen. Bij de flamenco gitaarles beginnen we dan met de langzame vorm “Soleares” waarbij veel focus op de techniek ligt. Na ongeveer 10 lessen kan je beginnen met de snellere vorm “Bulerías” waarbij het accent meer op het ritme komt te liggen. Je verdiept je dan achtereenvolgens steeds verder in het compás (ritmestructuur) en de  karakter van een volgende vorm die je iedere keer opnieuw gaat eigen maken.

Je maakt aan het einde van de les een video-opname van de lesstof. Daarnaast zet ik ook veel lesmateriaal (op noten en tab met audio) op de website. Hier kan je de pagina inzien van het lesmateriaal van Soleares.

Hoewel de flamenco een grote wereld is waar je een heel leven aan kan wijden is het om te beginnen geen probleem als je een beginner bent op de gitaar. Het is voldoende als je een aantal simpele akkoorden kan pakken.

Hoe vaak les nemen?

De meest gangbare lesfrequentie is 1 keer in de twee weken. Samen bekijken we wat voor jouw situatie beter werkt. Dat kan variëren van wekelijkse lessen tot 1 les per maand.

Fysiek, Online of Combinatie?

Het is evident dat één op één fysieke gitaarles de voorkeur heeft boven gitaarles via beeldverbinding (Skype, Zoom, etc.) maar in de praktijk blijkt online les toch vaak beter te werken dan men verwacht.

Voor- en nadelen van online

De voordelen spreken voor zich: geen reistijd of reiskosten maar ook flexibelere mogelijkheden voor lestijden en een les afzeggen gaat ook makkelijker.

Als het gaat om de overdracht van de informatie, het beeld en geluid is er bij een normale verbinding ook geen enkele belemmering. Eigenlijk is er maar één echt nadeel bij online lessen en dat is dat je door de minieme vertraging toch niet samen kan spelen. Dat is dan nadelig als je een ritmisch stuk goed wilt krijgen door samen te spelen. Maar dit is maar een kein onderdeel van de lessen.

Combinatie

Het is mogelijk dat je – bijvoorbeeld door een te grote reisafstand – niet zo vaak lessen kan nemen als je zou willen. Dan kan het een optie zijn om naar gelang de behoefte online en fysieke lessen af te wisselen.

Wie ben ik?

Flamenco Gitaarles door Flamencogitarist Kambiz Afshari

Ik ben Kambiz Afshari en ik heb een master voor flamencogitaar van Codarts  (Rotterdams Conservatorium) waar ik van gitaar icoon Paco Peña les heb gehad. Ik geef les volgens zijn stap-voor-stap methode met veel aandacht voor techniek en goede klank naast een gewichtig ritme. Meer informatie over mij vind je hier.

Bekijk hieronder een afspeellijst met 8 video’s met mij op de gitaar:

Tarieven Flamenco Gitaarles 2024

Lesduur Prijs
1 uur € 40,-
45 minuten € 30,-
30 minuten € 20,-
20 minuten € 13,50

Proefles van 45 minuten: € 20,-

Tijden

9:00-15:00 alle dagen van de week (ook in het weekend).

Bij “Arte Flamenco” krijgt je hoog kwalitatieve lessen voor een aantrekkelijk tarief. Dat komt doordat ik geen aparte kosten heb voor een locatie en er ook geen kosten zijn voor tussenpersonen zoals bij muziekscholen. Verder hanteer ik geen inschrijving voor een vaste periode zodat je nooit hoeft te betalen voor niet genomen lessen.

Leslocatie

De lessen vinden plaats bij mij thuis in Hummelo.

Verder geef ik 1 x in de 2 weken op zaterdag en zondag les in Rotterdam (in de wijk Zevenkamp) volgens dit rooster.

Reviews voor Flamenco Gitaarles

5,0
(6 reviews)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Guido de Zwaan

24 maart 2023

Meerdere jaren genoten van de flamenco gitaarlessen. Van solea naar bulerias en meer. Op een fijne en rustige manier leer je fijne kneepjes. Echt een aanrader voor een ieder die flamenco wil leren.

Guido De Zwaan

Riny Broer

13 november 2022

Tijdens mijn reizen door Andalusië raakte ik gefascineerd door de kunst van Flamenco in al zijn verscheidenheid. Raadselachtig vond ik het gitaarspel. Ik heb inmiddels ruim anderhalf jaar les van Kambiz en stap voor stap ontwikkel ik me in die prachtige muziekstijl op een bijzonder prettige manier. Voor mij is Kambiz de perfecte leermeester en ik hoop nog lang en veel van hem te leren.

Riny Broer

Ander van Poppel

4 november 2018

Met heel veel plezier, enthousiasme en geduld helpt Kambiz mij verder met het leren van flamenco. Kambiz helpt me heel methodisch meer en beter te spelen. Hij geeft me inzicht in de flamenco muziek door ook aandacht te geven aan structuren, basistechnieken en variaties. En naast de gitaar, geeft hij ook achtergrond en geschiedenis van de flamenco mee. Dat vind ik erg fijn en ik kijk elke keer weer uit naar de volgende les!

Ander van Poppel

Jorge Pardo

5 oktober 2018

Heel makkelijk manier om flamenco gitaar te kunnen spelen door de methode van Kambiz ( leraar ).

Stap voor stap kan je verschillende modaliteit van flamenco spelen en door de privé lessen kan je voel en zien, jou snel progressie, want in het begin lijkt alles heel moeilijk en bijna onmogelijk te kunnen spelen maar door zijn methode je bent in een paar maanden aan het spelen hele mooie flamenco liedjes.

Jorge Pardo

Edjo Frank

4 oktober 2018

Kambiz is de perfecte leraar om de beginselen van de flamenco onder de knie te krijgen maar ook een enorme steun voor meer gevorderde gitaristen bij het verder verbeteren van techniek, beheersen van het compàs en het doorgronden van de fijne kneepjes om de typische flamenco kleur en passie te laten klinken. Samen werk je op een rustige, systematische en heel instructieve manier aan je ontwikkeling. Elke les is een plezier op zich!

Edjo Frank

Susan Bauer

20 oktober 2016

After seeing Kambiz perform in a concert once, it never crossed my mind that he might also give guitar lessons, especially not to beginners. Luckily he does! Kambiz teaches methodically and with great expertise. He has improved my guitar playing (beginner in flamenco and guitar in general) on every level, in fact I can not imagine a more proficient teacher.

Susan Bauer

Ook je ervaring delen?

Meer info?

 • Wil je eerst nog de basis leren en nog niet meteen met flamenco beginnen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie over algemene gitaarlessen en gitaarlessen voor kinderen.
 • Twijfel je over je capaciteiten voor gitaar leren spelen? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.
 • Informatie over gitaarles voor beginners en kinderen vind je op deze pagina.

Gerelateerde pagina’s